Glutenfria pannkakor med topping
Enkla maträtter

Snabba pannkakor med glutenfri pannkaksmix

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Enkelt recept på glutenfria pannkakor. Allt du behöver är mjölk, smör och Semper Waffle & Pancake Mix – smidigare än så blir det inte! Avnjut pannkakorna med färska bär eller gör en mer matig pannkaka med en läcker topping.

  • Tillagningstid
    20 min
  • Portioner
    10-12 pannkakor
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Smält smöret eller margarinet.

  2. Häll Semper Waffle & Pancake Mix i en skål. Tillsätt mjölk och vispa ihop ingredienserna till en slät smet.

  3. Addera smält smör eller magarin. Vispa ordentligt. Låt smeten vila i 10 minuter.

  4. Stek pannkakorna i en smord panna.

    Vill du laga veganska pannkakor?
    Ersätt mjölken med växtbaserad dryck eller vatten. Margarinet kan ersättas med mjölkfritt margarin eller t.ex. virgin kokosolja.

    Tips!
    Om du använder växtbaserad mjölk, addera 1-2 msk socker eller honung till smeten. Detta ger pannkakorna en mer gyllenbrun färg.

     

    Fler tips:
    • Variera med smaksättning! Sätt till något av följande till smeten: 2 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk mald kardemumma eller 2 tsk kakao.

    • Överbliven smet går bra att ställa in i kylen och använda nästa dag.

Används i receptet
Waffle & Pancake Mix från Semper Glutenfritt

WAFFLE & PANCAKE MIX