Glutenfri pizza med basilika

Baka glutenfri pizza

Att baka hemmagjord pizza är både roligt och enkelt, även när den är glutenfri. Med en god glutenfri pizzabotten får du en bra bas att toppa med dina favoriter. Dessutom smakar det lika gott som en vanlig pizza.

Två tips för en perfekt glutenfri pizza:

  1. En mjuk, tjock pizzabotten behöver göras av en ganska lös deg. Det går då bra att trycka ut pizzadegen direkt på ett bakplåtspapper med blöta händer eller slickepott.

  2. Värm ugnen till 40 grader över rekommendationen och sänk tillbaka när du sätter in pizzan. Om du inte har en baksten kan du låta en extra plåt värmas upp i ugnen. Vid gräddning sätter du pizzaplåten direkt på denna. På så vis får du skorpan på pizzabotten att bli finare och krispigare.

Kanske är det dags att prova något av våra glutenfria pizzarecept redan ikväll? Lycka till med din hemgjorda pizza!

Psst!

Har du inte tid att göra en egen pizzadeg? Köp våra färdiga och glutenfria pizzabottnar:

Glutenfri pizza med mozarella, oliver, ruccola och tomater

Glutenfria recept

Kika gärna in våra glutenfria recept! Ett tips är att prova på vårt recept på glutenfri italiensk pizza – du kommer inte ångra dig.

Till recepten