MJÖLK, avsaltat vasslepulver (från MJÖLK), HAVREmjöl, siktat HAVREmjöl, torkad bananpuré 8%, GRÄDDE, rapsolja, solrosolja, katrinplommonflingor 2,7%, solrosolja (hög oljesyrahalt), mineralämnen (kalcium, järn, zink, jod), vitaminer (A, D, C, E, tiamin, niacin, B6, riboflavin, folsyra, pantotensyra).
Produkten innehåller 20% fullkornsmjöl.
Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen eller etiketten.
Näringsvärde 100 ml
Energi | 271 kJ (64 kcal) |
Fett | 2,4 g |
– varav mättat fett | 0,5 g |
– varav enkel omättat fett | 1,1 g |
– varav fleromättat fett | 0,7 g |
Kolhydrat | 8,6 g |
– varav sockerarter * | 5,8 g |
Fiber | 0,5 g |
Protein | 1,9 g |
Salt ** | 0,03 g |
Vitamin A | 50,8 μg |
Vitamin D | 0,94 μg |
Vitamin E | 1,0 mg |
Vitamin C | 12 mg |
Tiamin | 0,10 mg |
Riboflavin | 0,087 mg |
Niacin (NE) | 0,87 mg |
Vitamin B6 | 0,058 mg |
Folsyra | 6,53 µg |
Vitamin B12 | 0,12 μg |
Pantotensyra | 0,36 mg |
Kolin | 13 mg |
Natrium | 12 mg |
Kalium | 92,8 mg |
Klorid | 27,6 mg |
Kalcium | 87 mg |
Fosfor | 41,8 mg |
Magnesium | 9,43 mg |
Järn | 1,2 mg |
Zink | 0,58 mg |
Jod | 14,5 µg |
* Innehåller endast naturliga sockerarter från råvarorna
** Saltinnehållet beror uteslutande på naturligt förekommande källor.
Gör så här:
VATTEN / PULVER / VÄLLING
1 dl / 16 g (ca 2 1/4 msk) / 110 ml
2 dl / 32 g (ca 4 1/2 msk) / 220 ml
Flera doseringar:
1,5 dl vatten + 3 ¼ msk pulver ger ca 165 ml färdig välling.
2 dl vatten + 4 ½ msk pulver ger 220 ml färdig välling.
2,5 dl vatten + 5 ½ msk pulver ger ca 275 ml färdig välling
2,75 dl vatten + 6 msk pulver ger ca 300 ml färdig välling
3 dl vatten + 6 ¾ msk pulver ger ca 330 ml färdig välling.
I mikro:
- Blanda vällingpulver och kallt vatten i flaskan.
- Skaka tills pulvret löst sig.
- Värm flaskan utan lock och napp på full effekt i ca 40 sekunder. Skaka och känn efter så att vällingen är lagom varm.
I kastrull:
- Vispa ihop pulvret och kallt vatten och värm till lagom temperatur. Smaklig måltid!
Förvaring & sortering
- Välling som blandats på kallt vatten kan förvaras i rumstemperatur i max 1 timme och i kylskåp i max 6 timmar. Värm inte om vällingen.
- Förvara torrt, mörkt och i normal rumstemperatur. Se till att den öppnade förpackningen hålls stängd, eller förvara i en burk med lock.
- Vällingen är förpackad i en skyddande atmosfär som gör att både smaken och kvaliteten behålls.
- En öppnad förpackning bör förbrukas inom två månader.
- När vällingen är slut ska förpackningen sorteras som plastförpackning.