Om Semper

Vi på Semper finns till av en anledning: vi tycker att alla har rätt till bra mat. I mer än 80 år har vi gjort mat som gör skillnad på riktigt. Mat som får barn att växa och utvecklas och mat som bidrar till ett gott glutenfritt liv. Mat där du kan känna både trygghet och njutning från första tuggan.  

Ordet ”Semper” betyder alltid och vår filosofi är att alltid bli lite bättre. Vi är stolta över vårt ursprung och vår historia, men vi lever inte på gamla meriter. Istället strävar vi alltid efter att förbättra och driva utvecklingen framåt utifrån den senaste forskningen. Det har gjort att vi är en ledande aktör inom barnmat och glutenfritt i Norden. 

Vad gör Semper?

Allt började med pionjären Ninni Kronbergs idé om att torka mjölk till pulver. Idag är det barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning som är våra primära områden – och det är näringsrik, trygg och god mat som är vår kärna.
 

Familj äter frukost vid sommarstugan en solig sommardag

Artikel

Sempers historia

Allt började med att Ninni Kronberg uppfann en metod för torkning av mjölk. Hennes uppfinning lade grunden till dagens Semper. Mjölk var något som fanns i överflöd och torkningen av mjölk till pulver gjorde att man kunde ta tillvara på naturens resurser. Uppfinningen ansågs av Jordbruksdepartementet så viktig att den belönades med statsunderstöd på villkor att ett svenskt bolag bildades för att förverkliga uppfinningen. Den svenska entreprenören Axel Wenner-Gren trodde på idén och startade bolaget Svenska Mjölkprodukter AB 1939, det som senare skulle bli Semper. Första mjölkpulveranläggningen landade i Kimstad, Östergötland.