Om oss

Vår vision

Vi på Semper finns till av en anledning: vi tycker att alla har rätt till bra mat. Naturligt god mat utan konstiga tillsatser. Barn och vuxna med särskilda mat- och näringsbehov ska känna sig trygga med vad de äter.  

Semper har funnits sedan 1939. Allt började med att Ninni Kronberg uppfann ett sätt att torka mjölk till pulver. Idag är det barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning som är våra primära områden – och det är god och näringsrik mat som är vår kärna. Våra produkter är utvecklade tillsammans med läkare, näringsexperter, forskare och finsmakare.

Ordet ”Semper” betyder alltid och vår filosofi är att alltid bli lite bättre. I närmare 80 år har vi strävat efter att göra riktig mat för barn och vuxna som har särskilda behov. Vi är stolta över vårt ursprung och vår historia, men vi lever inte på gamla meriter. Istället strävar vi alltid efter att utvecklas och förbättras. 

Familj äter frukost vid sommarstugan en solig sommardag

Artikel

Sempers historia

Allt började med att Ninni Kronberg uppfann en metod för torkning av mjölk. Hennes uppfinning lade grunden till dagens Semper. Mjölk var något som fanns i överflöd och torkningen av mjölk till pulver gjorde att man kunde ta tillvara på naturens resurser. Uppfinningen ansågs av Jordbruksdepartementet så viktig att den belönades med statsunderstöd på villkor att ett svenskt bolag bildades för att förverkliga uppfinningen. Den svenska entreprenören Axel Wenner-Gren trodde på idén och startade bolaget Svenska Mjölkprodukter AB 1939, det som senare skulle bli Semper. Första mjölkpulveranläggningen landade i Kimstad, Östergötland.