Hemmagjord glass för barn
STEP Plockmat

Recept - Glasspinnar med bär och grönsaker

Recensioner

(4 röster)

(4 röster)

Enkelt recept på hemmagjord och sockerfri glass med både bär och grönsaker. Perfekt som svalkande mellanmål för små barn! Glassen är inte bara mumsig, utan också rik på järn. Passar barn från 6 månader och uppåt.

 • Tillagningstid
  15 min
 • Portioner
  ca 6-8 glassar (beroende på glassformarnas storlek)
 • Svårighetsgrad
  Lätt
Spara receptet

Gör så här:

 1. Mixa allt till en slät smet i en mixer. Ev. späd med lite mer mjölk/havredryck om glassen blir för tjock. Konsistensen är lite grynig och är bra för barnet att vänja sig vid olika konsistenser.

 2. Häll upp i glassformar, gärna med ett bra handtag för småbarn, pop-up-silikonformar eller skålar som tål infrysning. Om barnet har fyllt 8 månader kan du ta några extra bär, som du delar och petar ner i glassformarna innan glassen fryses in.

 3. Ta fram glassen en stund innan servering och låt tina något (tills den har en mjukare konstistens), sen är det bara att njuta!

   

  Ett STEP-märkt recept!

  Våra STEP-märkta recept innehåller en stor mängd gröna ingredienser och är rika på smaker som är bra för små barn att träna på. Recepten är noggrant framtagna för att tillgodose barns behov av näring och för att göra liten påverkan på vår planet. Lär dig mer om STEP-märket och forskningen bakom >>