Recept på grötpinnar med blåbär och vanilj
Recensioner
(2 röster)
(2 röster)
Grötpinnar till mellis brukar vara ett vinnande koncept bland små och stora barn! Dessa grötpinnar är lika enkla som de är goda, med smak av blåbär och vanilj - perfekta för små barn som lär sig äta. Dessutom är de smidiga att ha med på utflykt och berikade med järn från grötpulvret.
Tillagningstid
40 minPortioner
6-8 grötpinnarSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C .
Mosa bananen.
Blanda den mosade bananen med övriga ingredienser.
Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Använd ungefär två matskedar smet till varje pinne. Tryck till pinnarna så att de blir tunna då de sväller mycket i ugnen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna och servera.
Tips! För att skapa ännu mer variation kan grötpinnarna serveras med en klick fruktpuré, till exempel den här med smak av blåbär. Mixa och matcha, bara fantasin sätter gränser.
Förvaring och hållbarhetI kylen håller grötpinnarna 2-3 dagar. För att förlänga hållbarheten kan du förvara dem i frysen i upp till tre månader och ta fram vid behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.
Har du bråttom?
Alla våra recept på grötpinnar går att tillaga i mikrovågsugn. Lägg smeten i en mikrovågssäkerform och grädda på full effekt i cirka 4 minuter (Håll lite koll då tillagningstiden kan variera beroende på mikro). Skär i bitar.
Hur får jag bort blåbärsfläckar från kläderna?
Åh nej, blev det en fläck? Lugn, så här gör du för att få bort den: koka upp vatten och sänk ned det område på plagget där fläcken är. Poff, borta! Det är rena magin.