Puré med hallon - smakportion
STEP-metoden

Hallon - recept till STEP-metoden

Recensioner

(7 röster)

(7 röster)

Recepten är tänkta att räcka till 9 st provsmakningstillfällen. Beroende på barnets ålder, och intresse vid introduktion, så kan mängden på smakproven variera, från ett kryddmått och uppåt och receptet kan därför räcka till fler tillfällen eller att man kan behöva tillaga mer puré. Recepten är utformade när barnet ska börja smaka och konsistensen ska vara slät, därför bör en finmaskig sil användas. När ditt barn blir något äldre (7-9 mån) kan det räcka att bara mixa med stavmixer.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Portioner
    ca 1 dl färdig puré
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Mät upp 4 dl frysta hallon (ca 250 g) och 2 msk vatten i en kastrull.

  2. Värm på medelvärme, låt det koka upp och sedan koka i 1-2 min.

  3. Pressa genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.

  4. Blanda 1 dl hallonpuré med 2 msk äppelmos (se recept för äppelmos) om du vill ha lite fastare konsistens.

  5. Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar.

  6. Smakproverna kan förvaras i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.