Back to

STEP-recept från 6 mån

Barnmatsrecept för fortsatt goda matvanor

Grönare barnmat med mer grönsaker, baljväxter och fina smaker! Dessa barnmatsrecept baseras på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan konsistensen och portionsstorleken variera. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med potatis, morot och vit fisk

Recept

Potatis, morot, vit fisk, rättika och gräslök

Dags att provsmaka barnmat med vit fisk, rättika och gräslök! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med palsternacka, tomat & havreris

Recept

Palsternacka, tomat, havreris, lax och dill

Fortsätt laga egen barnmat med STEP-recepten och prova denna fiskrätt med smak av palsternacka, dill och havre. Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med rotselleri, kålrot & mathavre

Recept

Rotselleri, kålrot, mathavre, linser och persilja

Bjud ditt barn på en spännande smakkombination av rotselleri, kålrot och persilja. Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med persiljerot, ärtor & krasse

Recept

Potatis, gröna ärter, persiljerot, morot och krasse

Fortsätt upptäcka spännande, nordiska smaker med STEP-recepten! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med morot, potatis & färs

Recept

Morot, potatis, färs, pepparrot, dill och senap

Fortsätt laga barnmat enligt STEP och prova en ny maträtt med smak av pepparrot, dill och senap. Gott, hemlagat och med nordisk smak! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med morot, palsternacka och bönor

Recept

Morot, palsternacka, bönor, mathavre och persilja

Fortsätt laga barnmat enligt STEP och bjud ditt barn på en spännande smakkombination av palsternacka, bönor och persilja! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.