Landskapsbild med fält och några träd

Mer om företaget Semper

Semper borgar för samma höga kvalitet idag som vi gjort sedan starten 1939, och är idag en ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Semper är en del av Hero Group, som verkar genom många olika varumärken i en stor del av världen.

Vårt huvudkontor ligger i Stockholm/Sundbyberg och våra nordiska kontor finns i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. I produktionsanläggningen i Götene sker all tillverkning av välling och modersmjölksersättning. Den barnmat från Semper som du kan köpa i burk eller på klämpåse tillverkas i Murcia, Spanien. 

SEMPER – EN DEL AV HERO GROUP 

Sedan 2006 är Semper en del av livsmedelskoncernen Hero Group – en internationell koncern med rötter i Lenzburg, Schewiz. Företaget är familjeägt och grundades 1886 och består idag av flera välkända varumärken på både lokal och internationell nivå.

Idag utgörs den primära verksamheten för Hero Group av produkter inom kategorierna: barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt, marmelad och hälsosamma snacks. Verksamheten präglas av visionen: “delighting consumers by conserving the goodness of nature”.

Människor i mötesrum

Kort om Semper AB

  1. Semper grundades 1939.
  2. Ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning.
  3. Cirka 300 anställda i Norden.
  4. Produktionsanläggningar i Götene och Falun.
  5. Cirka 1,5 miljarder SEK i omsättning.
  6. En del av den internationella livsmedelskoncernen Hero Group som har drygt 4000 medarbetare i 19 länder. 
Semperfabriken i Götene

VÄLLING, GRÖT & ERSÄTTNING FRÅN GÖTENE

I Götene finns de bästa förutsättningarna för tillverkning av både välling, gröt och modersmjölksersättning. Här finns god tillgång på säkra råvaror från närbelägna gårdar i Västergötland, samt stor kunskap och erfarenhet hos personalen i anläggningen. Under de senaste åren har det också gjorts stora satsningar i Götene, på såväl kunskapsuppbyggnad och förbättrade rutiner, som på utrustning för att hålla den toppklass som krävs. Götene tillhör ett biosfärområde som är skyddat av UNESCO och är en perfekt plats för vår tillverkningsanläggning som funnits där i närmare 80 år.

KNÄCKEBRÖD FRÅN BAGERIET I KORSNÄS 

Sedan årsskiftet 2023/2024 ägs Semper glutenfritt av Dr. Schär. Innan dess hade Semper ett eget bageri i Korsnäs, där tradition och nyskapande varit självklara ingredienser sedan starten 1920. Här framställdes krispigt och glutenfritt knäckebröd på ett traditionellt vis utifrån våra bagares professionella expertis.

Knäckebröd i produktion
Knäckebröd i produktion

MÅLTIDER & KLÄMMISAR FRÅN MURCIA 

I en utav Europas modernaste anläggningar i Murcia, Spanien, produceras våra barnmatsrätter. Maträtternas smak och näringsinnehåll utgår från nordiska recept som tagits fram i Sverige.  

Vår övertygelse är att vi alltid ska välja de bästa råvarorna av högsta kvalitet. Därför hämtar vi råvarorna där kvaliteten finns. Vi tittar också på råvarornas ursprung, ju närmre vår anläggning råvarorna finns, desto bättre för en hållbar produktion. 

VAD MENAR VI MED BARNMATSKVALITET?

Endast en liten del av alla råvaror som odlas är godkända för att användas i barnmat. Lagen ställer mycket höga krav på råvaror som används till barnmat, det innebär att endast en bråkdel av världens råvaror håller så hög kvalitet att de kan användas som ingredienser i barnmat. 

Mat av barnmatskvalitet innebär att gränsvärdena för bekämpningsmedelsrester, tungmetaller och mögelgifter är hårt reglerade jämfört med annan mat. Dessutom innehåller barnmat heller inga konserveringsmedel eller färgämnen. Läs mer om hur vi på Semper arbetar med barnmatsråvaror.

Gör din röst hörd

Vi uppmuntrar dig som kommer i kontakt med våra varumärken inom Semper AB att rapportera om du möter oegentligheter kopplat till vårt företag. Genom visselblåsarfunktionen Speak up kan du säkert och anonymt rapportera om du misstänker någon typ av missförhållanden.

Öppenhet och transparens är grunden för vår kultur inom hela företaget och Speak up ger möjlighet att bevara vår fina kultur av öppenhet och höga etiska standarder.

Innan du går vidare till Speak up:s externa webbplats bör du läsa policyn.