Landskapsbild med fält och några träd

Mer om företaget Semper

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper en ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. 

I produktionsanläggningen i Götene sker all tillverkning av välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. Och det är i bageriet i Korsnäs, Dalarna, som vi bakar vårt glutenfria knäckebröd. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm/Sundbyberg och våra nordiska kontor finns i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Människor i mötesrum

Kort om Semper AB

  1. Semper grundades 1939.
  2. Ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning.
  3. Cirka 275 anställda i Norden.
  4. Produktionsanläggningar i Götene och Falun.
  5. Cirka 1,5 miljarder SEK i omsättning.
  6. En del av den internationella livsmedelskoncernen Hero Group som har drygt 4000 medarbetare i 19 länder. 
Semperfabriken i Götene

VÄLLING, GRÖT & ERSÄTTNING FRÅN GÖTENE

I Götene finns de bästa förutsättningarna för tillverkning av både välling, gröt och modersmjölksersättning. Här finns god tillgång på säkra råvaror från närbelägna gårdar i Västergötland, samt stor kunskap och erfarenhet hos personalen i anläggningen. Under de senaste åren har det också gjorts stora satsningar i Götene, på såväl kunskapsuppbyggnad och förbättrade rutiner, som på utrustning för att hålla den toppklass som krävs. Götene tillhör ett biosfärområde som är skyddat av UNESCO och är en perfekt plats för vår tillverkningsanläggning som funnits där i närmare 80 år.

KNÄCKEBRÖD FRÅN BAGERIET I KORSNÄS 

I vårt egna bageri i Korsnäs har tradition och nyskapande varit självklara ingredienser sedan starten 1920. Här framställs krispigt och glutenfritt knäckebröd på ett traditionellt vis utifrån våra bagares professionella expertis. Knäckebröd med glutenfria ingredienser som gör att vi från generation till generation kan erbjuda spännande och varierande knäckebröd – oavsett tillfälle, tycke och smak! 

Knäckebröd i produktion
Knäckebröd i produktion

MÅLTIDER & KLÄMMISAR FRÅN MURCIA 

I en utav Europas modernaste anläggningar i Murcia, Spanien, produceras våra barnmatsrätter. Maträtternas smak och näringsinnehåll utgår från nordiska recept som tagits fram i Sverige.  

Vår övertygelse är att vi alltid ska välja de bästa råvarorna av högsta kvalitet. Därför hämtar vi råvarorna där kvaliteten finns. Vi tittar också på råvarornas ursprung, ju närmre vår anläggning råvarorna finns, desto bättre för en hållbar produktion. 

VAD MENAR VI MED BARNMATSKVALITET?

Endast en liten del av alla råvaror som odlas är godkända för att användas i barnmat. Lagen ställer mycket höga krav på råvaror som används till barnmat, det innebär att endast en bråkdel av världens råvaror håller så hög kvalitet att de kan användas som ingredienser i barnmat. 

Mat av barnmatskvalitet innebär att gränsvärdena för bekämpningsmedelsrester, tungmetaller och mögelgifter är hårt reglerade jämfört med annan mat. Dessutom innehåller barnmat heller inga konserveringsmedel eller färgämnen. Läs mer om hur vi på Semper arbetar med barnmatsråvaror.

SEMPER – EN DEL AV HERO GROUP 

Sedan 2006  är Semper en del av livsmedelskoncernen Hero Group som är en internationell koncern med rötter i Lenzburg, Schewiz. Företaget är familjeägt och grundades 1886 och består idag av flera välkända varumärken på både lokal och internationell nivå.

Idag utgörs den primära verksamheten för Hero Group av produkter inom kategorierna:  barnmat, modersmjölksersättning, glutenfria livsmedel, sylt, marmelad och hälsosamma snacks. En verksamhet som präglas av visionen: “delighting consumers by conserving the goodness of nature”.

Tillverkning av modersmjölksersättning, Götene

HERO INVESTERAR STORT I GÖTENE

2018 investerade Hero Group stort i samband med storsatsningen av fabriken i Götene, då tillverkningen av modersmjölksersättning ställer enormt höga krav på hygien och säkerhet. Investeringarna beräknas tredubbla kapaciteten för tillverkning av modersmjölksersättning. I och med detta kommer Hero Group flytta all tillverkning av modersmjölksersättning till Götene och tillverka för fler av koncernens marknader utanför Norden.