Ingredienser
- Frysta hallon
- Vatten
- Äppelmos
4 dl (ca 250 g)
2 msk
Ev. 2 msk
Gör så här:
Mät upp 4 dl frysta hallon (ca 250 g) och 2 msk vatten i en kastrull.
Värm på medelvärme, låt det koka upp och sedan koka i 1-2 min.
Pressa genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.
Blanda 1 dl hallonpuré med 2 msk äppelmos (se recept för äppelmos) om du vill ha lite fastare konsistens.
Låt svalna och förvara i rena glasburkar med lock i kylskåp i max 3 dagar.
Smakproverna kan förvaras i kylskåp i max 3 dagar. Men de kan ju förstås också frysas in. Lägg den avsvalnade purén i en plastpåse och platta till en tunn kaka eller i iskubslådan, frys. Sedan kan man bryta/ta fram lämpliga bitar och tina i mikrovågsugn eller kylskåp.
Upptäck våra produkter
Fler recept