Ostsås med broccoli
Från 6 månader

Recept - Pasta med ostsås och broccoli 6 mån

Recensioner

(7 röster)

(7 röster)

Bjud på hemlagad barnmat med vårt recept på pasta med ostsås och broccoli, som är både gott och snabblagat. Receptet passar barn från 6 månader. För att eftersträva den barnmatskvalitet som vi har i våra produkter på barnmatshyllan kan ekologiska råvaror användas.

 • Tillagningstid
  30 min
 • Portioner
  4-5
 • Svårighetsgrad
  Lätt
Spara receptet

Gör så här

 1. Skölj och skala palsternackan. Hacka palsternackan och broccolin.

 2. Hacka gullöken i små bitar och koka tillsammans med palsternackan, broccolin och pressad vitlök. Kokvattnet ska precis täcka grönsakerna.

 3. Under tiden kokar du pastan enligt anvisningar på förpackningen. Om du inte har pastastjärnor går det bra med annan en pasta, bara den är i tillräckligt små bitar när den serveras.

 4. När grönsakerna har blivit mjuka, tillsätt gräslöken och mixa ingredienserna till en slät sås.

 5. Tillsätt svartpeppar och rapsolja.

 6. Rör ut majsstärkelsen/vetemjölet i mjölken och tillsätt till såsen. Låt såsen koka upp en gång till. Smaka av med några citrondroppar.

 7. Rör ner pastan i såsen. Riv osten och blanda sedan ner den i såsen.

 8. Låt svalna och servera vid lagom temperatur för små munnar. Tips! Denna maträtt funkar fint att servera med valfritt tillbehör som t.ex. lax.


  Psst! Frys in överbliven barnmat i en iskubsform. Sedan kan du tina upp maten i mikron i några sekunder. Se till att brickan/iskubsformen är gjord av giftfri plast.