Ett barn håller i en grötpinne.
Recept på grötpinnar

Recept på grötpinnar med äpple och kardemumma

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Grötpinnar till mellis brukar vara ett vinnande koncept bland små! Dessa grötpinnar är lika enkla som de är goda, med smak av äpple och kardemumma – perfekta för små barn som lär sig äta. De är också smidiga att ta med på utflykten. Dessutom är Semper grötpulver, som ingår i receptet, rikt på järn.

  • Tillagningstid
    40 min
  • Portioner
    6-8 grötpinnar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C .

  2. Mosa bananen.

  3. Riv äpplet.

  4. Blanda det rivna äpplet med den mosade bananen och övriga ingredienser.

  5. Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Till varje pinne behövs ungefär två teskedar smet. Tryck till pinnarna så att de blir tunna då de sväller mycket i ugnen.

    Smet klickas ut på en plåt.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

  7. Låt svalna och servera.

    Tips! För att skapa ännu mer variation kan grötpinnarna serveras med en klick fruktpuré. Mixa och matcha, bara fantasin sätter gränser.  

    Förvaring och hållbarhet

    Grötpinnarna förvaras med fördel i kylen eller i frysen, för att behålla sin smarrighet så länge som möjligt. I kylen håller de 2-3 dagar medan frysta grötpinnar har en hållbarhet på ungefär tre månader och kan tas fram efter behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.

    Har du bråttom? 

    Alla våra recept på grötpinnar går att tillaga i mikrovågsugn. Lägg smeten i en mikrovågssäkerform och grädda på full effekt i cirka 4 minuter (Håll lite koll då tillagningstiden kan variera beroende på mikro). Skär i bitar.

    En hand skär upp grötpinnar ur en glasform.