Recept på grötpinnar med smak av kanelbulle
Recensioner
(3 röster)
(3 röster)
Grötpinnar till mellanmål brukar vara ett vinnande koncept bland såväl bebisar som större barn. De är lika enkla som de är goda och smaken av kanelbulle gör dem perfekta som fika till ettårskalaset. Pinnens greppvänlighet är bra för små barn som lär sig äta, dessutom är de berikade med järn från gröten.
Tillagningstid
40 minPortioner
6-8 grötpinnarSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C .
Mosa bananen.
Blanda den mosade bananen med övriga ingredienser.
Forma till pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Använd ungefär två teskedar smet till varje pinne. Tryck till pinnarna så att de blir tunna då de sväller mycket i ugnen.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna och servera.
Tips! För att skapa ännu mer variation kan grötpinnarna serveras med en klick fruktpuré. Mixa och matcha, bara fantasin sätter gränser.
Förvaring och hållbarhetI kylen håller grötpinnarna 2-3 dagar. För att förlänga hållbarheten kan du förvara dem i frysen i upp till tre månader och ta fram vid behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.
Har du bråttom?
Alla våra recept på grötpinnar går att tillaga i mikrovågsugn. Lägg smeten i en mikrovågssäkerform och grädda på full effekt i cirka 4 minuter (Håll lite koll då tillagningstiden kan variera beroende på mikro). Skär i bitar.
Varför ceylonkanel?
Till detta recept föreslår vi ceylonkanel (även kallad äkta kanel) som ett alternativ till "vanlig" kanel (Kassiakanel). Livsmedelsverket rekommenderar att barn ska äta högst en halv tesked kanel per dag, då det innehåller kumarin – ett ämne som kan vara skadligt för levern vid höga regelbundna doser. Men var inte orolig, det gör ingenting om ditt barn då och då äter mer än en halv tesked kanel per dag. Genom att använda ceylonkanel istället för vanlig kanel behöver du inte oroa dig för att ditt barn får i sig för mycket kumarin.