Grötpinnar med kardemumma
Mumsiga grötpinnar smaksatta med kardemumma - ett gott och lyxigt snack! Det perfekta mellanmålet när ditt barn vill äta själv, och toppen att ta med på utflykten. Se det här som ett grundrecept och experimentera gärna med olika smaksättningar. Kanske en gnutta vaniljpulver eller lite saft och skal från ekologisk citron eller apelsin?
Ingredienser:
1 banan
3/4 dl Semper mild havregröt (pulver) Det går bra att använda annat grötpulver.
1/2 dl havregryn
1/2 tsk kardemumma
1 ägg
2 krm bakpulver
1 msk rapsolja
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200°C .
- Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser.
- Forma till runda pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till pinnarna lite och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
Förvaring och hållbarhet
Grötpinnar förvaras med fördel i kylen eller i frysen, för att behålla sin smarrighet så länge som möjligt. I kylen håller de 2–3 dagar medan frysta grötpinnar har en hållbarhet på ungefär tre månader och kan tas fram efter behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.
Upptäck mer gröt
Tips på barngröt som kan passa till receptet!
Mer grötpinnar och annan plockmat!
Här finns fler recept att upptäcka.