Grötpinnar med kardemumma, ett mellanmål eller snacks för barn

Grötpinnar med kardemumma

Mumsiga grötpinnar smaksatta med kardemumma - ett gott och lyxigt snack! Det perfekta mellanmålet när ditt barn vill äta själv, och toppen att ta med på utflykten. Se det här som ett grundrecept och experimentera gärna med olika smaksättningar. Kanske en gnutta vaniljpulver eller lite saft och skal från ekologisk citron eller apelsin?

Ingredienser:
1 banan
3/4 dl Semper mild havregröt  (pulver) Det går bra att använda annat grötpulver.
1/2 dl havregryn 
1/2 tsk kardemumma
1 ägg 
2 krm bakpulver
1 msk rapsolja

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200°C .
  2. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser.
  3. Forma till runda pinnar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till pinnarna lite och grädda i 20 minuter. Låt svalna. 
Receptfilm - Grötpinnar
Barn som äter grötpinne

Förvaring och hållbarhet

Grötpinnar förvaras med fördel i kylen eller i frysen, för att behålla sin smarrighet så länge som möjligt. I kylen håller de 23 dagar medan frysta grötpinnar har en hållbarhet på ungefär tre månader och kan tas fram efter behov. De tinas på ungefär 30 minuter i rumstemperatur och går även bra att lägga i brödrosten för en mer nybakt känsla.

Upptäck mer gröt

Tips på barngröt som kan passa till receptet!

grötpinnar för barn

Grötpinnar - tips och trix

Grötpinnar har blivit ett älskat mellanmål av många barnfamiljer för sin enkelhet och mångsidighet. De går snabbt att tillaga, kan varieras efter tillfälle och packas enkelt ned i väskan till familjens alla aktiviteter. 

Läs mer om grötpinnar

Mer grötpinnar och annan plockmat!

Här finns fler recept att upptäcka.