Snabba veggiebiffar i miniformat
Recept på snabba och goda lakto-ovo veggiebiffar till hela familjen!
Ingredienser - ca 20-24 st små biffar
- 2 dl kokt quinoa, ca 1 dl okokt 1 burk Majs & Potatis, 125 g
- 2 ägg
- 2 dl riven blomkål
- 2 msk ströbröd
- 1 dl vispgrädde, vispad
- 1 msk rapsolja
Till servering:
Kokta gröna ärtor
Potatis, pressad
Gör såhär:
- Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna.
- Blanda potatis- och majspurén med ägg i en bunke.
- Tillsätt kokt quinoa (avsvalnad).
- Riv blomkålen på det grövsta på rivjärnet. Blanda ner i smeten.
- Blanda ner ströbrödet och låt stå och svälla 5-10 minuter.
- Vispa undertiden grädden, den ska vara ganska fast. Vänd ner den i smeten.
- Forma små biffar och stek dem gyllene i rapsolja på båda sidor på medelhög värme.
- Servera biffarna med kokt, pressad potatis och gröna ärtor.