Framtidens goda matvanor!

Fortsätt med goda matvanor

Efter den första smakintroduktionen och när ditt barn ska börja prova på mer riktig mat så hjälper vi dig med nya spännande recept, grönare måltider och tips att ta med på resan mot mer hållbara matvanor.

Gula grönsakspinnar och en bebishand

Plockmat enligt STEP

Fortsätt er STEP-resa tillsammans med oss! Dessa smarriga och greppvänliga barnmatsrecept baseras på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker och är framtagna av Ulrica Johansson, forskare, dietist och gastronom.

Testa recepten på plockmat
Laga barnmat med mer grönsaker och rotsaker

Nya recept från 6 månader och uppåt

Prova våra recept för barn från 6 månader, från 8 månader och från 12 månader och uppåt! De STEP-märkta recepten kommer alla från samma forskningsstudie som STEP smakmetod bygger på och utmärker sig genom det höga innehållet av grönsaker, rotsaker och härliga smaker som är bra för barnet att vänja sig vid. Proteinet i recepten kommer också från baljväxter och är bra för både kroppen och planeten. 

Se alla nya recept
Barnmat lagad med STEP-recept

Vad innebär det att ett recept är STEP-märkt?

STEP-märkta recept är unika eftersom de är hållbara och näringsinnehållet tillgodoser små barns behov för utveckling och tillväxt. Recepten är rika på grönsaker och nordiska råvaror, och flera innehåller baljväxter och är därför en god start på en klimatsmartare väg framåt.

Läs vad STEP-märket innebär
Barn håller upp nyskördade morötter

Barn behöver inte så mycket protein (som du tror)!

Protein är idag ett hett ämne i media och på sociala plattformar. Inte konstigt, då protein är viktigt för både tillväxt, immunförsvaret och för att reparera celler. Det som alla kanske inte känner till är skillnaden på protein och protein. Och det är också vanligt att låta små barn äta för mycket protein i onödan.

Läs om barn och protein
Vi hjälper dig!
Grönare mat - en grönare planet!

Vår vision för framtidens barnmat

Vår vision är att alla barn ska ha möjlighet att växa och utvecklas, genom en livslång kärlek till mat som gör gott både för hälsan och planeten. Våra barn är framtiden så därför ska vår mat vara med och bidra till en bra framtid för dem.

Läs mer om vår vision

Grönare barnmat i butik

Det ska vara lätt att äta grönt! Nu uppdaterar vi vårt sortiment med ekologiska måltider och mellanmål med mer grönsaker och baljväxter, samt smaker med nordisk touch!