Bild på en planet som byggs upp av grönsaker

En hälsosam framtid för alla!

Det finns många fördelar med att älska och äta mer från växtriket gärna i form av baljväxter, rotfrukter, frukt och grönt. Både för att må bra, för mer hållbara matvanor, och inte minst för att kunna njuta av alla naturens smaker. Det är däremot ingen självklarhet att alla barn, eller vuxna heller för den delen, gillar grönsakernas beska eller den naturliga syrligheten i frukt och vissa bär.

Tyvärr visar mätningar att allt för få av oss äter tillräckligt varierat och  tillräckligt med mat från växtriket som rekommendationerna säger. Hur  skulle man kunna ändra på detta? 

 

Vår vision för planetens bästa barnmat

Vår vision är att alla barn ska ges möjlighet att växa och utvecklas, genom en livslång kärlek till mat som gör gott både för hälsan och planeten. Våra barn är framtiden så därför ska vår mat vara med och bidra till en bra framtid för dem.

Vi är övertygade om att det är viktigt att börja redan från start. Att erbjuda en variation av smaker, råvaror och konsistenser som väcker barnets nyfikenhet och skapar positiva upplevelser kring mat tidigt. Vi vill bidra med hjälp och stöd till alla familjer för att fler barn ska upptäcka och tycka om mat som gör dem gott, både idag och imorgon. Alla familjer ska ha möjlighet till en hälsosam framtid - det är vår strävan för att ständigt förbättra vår mat till de minsta och viktigaste matgästerna på vår jord.

Gott och grönt i butikshyllan!

Det ska vara lätt att välja grönt! Vi uppdaterar ständigt utbudet av barnmatsburkar med nya, ännu grönare recept:

Inez och mamma Ida deltar i STEP-studien

"Hon ville ha mer varje gång"

Läs hur det gick när Inez och hennes mamma Ida fick följa programmet, när de deltog i OTIS-studien vid Umeå universitet.

Mamma Ida berättar
STEP-metoden, deltagaren Lykke med måttband

"Våga prova och se det som en rolig utmaning"

Här kan du läsa intervjun med Lykkes familj som också deltog i studien. Mamma Ronja berättar om hur hela familjen äter mer varierat nu tack vare den här upplevelsen, trots att hon själv är ganska kräsen när det gäller mat....

Mamma Ronja berättar