Quinoa glutenfritt knäckebröd

Om gluten

Vi tycker att alla har rätt till bra mat. Naturligt god mat utan konstiga tillsatser. Barn och vuxna med särskilda mat- och näringsbehov ska känna sig trygga med vad de äter och samtidigt kunna njuta av goda smaker. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av glutenfria produkter för att du ska ha friheten att kunna välja precis det som passar dig.

 

6 snabba om gluten

  1. Gluten är ett protein som finns i våra sädesslag: vete, korn och råg.

  2. Som glutenintolerant följer man en glutenfri kost eftersom gluten skadar tunntarmens slemhinna, så att man inte till fullo kan tillgodogöra sig livsviktiga näringsämnen i maten.

  3. Gluten finns ofta bland annat i vanlig pasta, bröd, bakverk, bulgur, couscous, i färdigmat samt godis.

  4. Välj istället naturligt glutenfria livsmedel som ris, grönsaker, frukt, ägg, kött, fisk och mejeriprodukter. Det finns också flera olika glutenfria produkter, samt glutenfri havre, som gör det lättare att hålla och variera den glutenfria kosten.

  5. Glutenfria havregryn, även kallad Ren Havre, är havre som har specialhanterats, från utsäde, via odling och tröskning, till tillverkning så att risken för inblandning av andra sädesslag minimerats.

  6. Den glutenfria kosten blir lätt fiberfattig. Havre är en bra källa till fibrer. Den ger också fin smak och större variation på kosten. Så njut av havre i olika former, exempelvis i havregrynsgröt eller smoothie.

Glutenfri frukost med produkter från Semper

Har du fler frågor om gluten?

Om du mot förmodan inte hittar svar på din fråga på denna sida är du välkommen att kontakta konsumentkontakt.

Använd vårt kontaktformulär för att kontakta oss via e-post. Här hittar du kontaktformuläret.
Telefon: 020-62 20 00, vardagar mellan kl. 09.00-12.00.