Quinoa glutenfritt knäckebröd

Knäckebröd

Lär dig mer och glutenfritt knäckebröd!

Varför smular knäckebrödet sönder så lätt?

Svar: Glutenfritt knäckebröd bakas av ingredienser som inte innehåller gluten. Det är just gluten i degen som gör att degen och brödet håller ihop. Därför är det mycket svårare att baka glutenfritt knäckebröd. Vi tillsätter andra hjälpmedel för att få en bra konsistens på brödet, men det är inte lika lätt att baka glutenfritt knäckebröd som vanligt knäckebröd med gluten. Området för en bra konsistens är väldigt snävt för glutenfritt men vi jobbar hårt på att förbättra hållbarheten i produktionen i vårt bageri i Falun. Där kontrolleras varje knäckebrödskaka att den är hel innan den packas och lämnar bageriet. Det är svårt att veta var i kedjan produkten går sönder.
 

Innehåller Sempers knäckebröd socker? 

Svar: Glutenfritt Knäckebröd (Art nr 5679) innehåller totalt 6 g sockerarter/100g. Av dessa 6 g är 5 g mjölksocker/100 g som kommer naturligt från mjölken. Vi tillsätter en viss mängd socker i degen för att knäckebrödet ska kunna jäsa. I Grovknäcke, Lantknäcke och Havreknäcke ingår rismjöl, potatismjöl och havre. Dessa råvaror innehåller också naturligt sockerarter. På samma sätt som i Glutenfritt Knäckebröd så måste det finnas en viss mängd socker i degen för att få dessa bröd att jäsa vid bakning.


Kan man äta Sempers knäckebröd om man är vegan?

Svar: Samtliga av våra knäckebröd är i dagsläget (januari 2019) lämpliga för veganer förutom art.nr. 5679 "Knäckebröd".
 

Är Sempers knäckebröd mjölkproteinfria?

Svar: Vi har knäckebröd som är laktosfria så om man inte är mjölkproteinallergiker utan laktosintolerant så finns det produkter i vårt sortiment som du kan äta.

Men vi har tyvärr inga produkter i vårt sortiment som är både glutenfria och mjölkproteinfria. Många produkter har inte mjölk som ingrediens men för att kunna garantera fritt från mjölkprotein så gäller ett gediget säkerhetsprogram som ännu inte varit aktuellt för oss då vi framförallt tillhandhåller glutenfria produkter.