Baka glutenfritt bröd med Semper Mixer

Mixer

Här kan du lära dig mer om våra glutenfria mixar.

Fråga: Varför innehåller våra mjölmixer så många olika ingredienser däribland socker?
Svar:
Våra mixer har en blandning av ingredienser som gör att de ska vara lätta att baka med och ge ett gott bröd.  Jästen behöver socker för att brödet ska kunna jäsa. Den största delen av sockret förbrukas vid bakningen.

Fråga: Hur mycket socker blir kvar efter bakning av Grov och Fin Mix?
Svar: Det finns ca 4 g sockerarter /100 g i båda mixerna. Om man bakar ett bröd av dessa mixer så förbrukar jästen i stort sett all den tillsatta mängden socker (=sackaros) vid bakningen.


Fråga: Hur gör jag om jag vill byta ut vanligt vetemjöl i ett recept till glutenfri mix?
Svar: Du byter ut vetemjölet mot glutenfri mix motsvarande samma vikt. 

Fråga: Vad betyder ”ren havre”?
Svar: Det är havre som är fri från inblandning av vete, korn och råg. ”Ren havre” är glutenfri.

Fråga: Vad är Pofiber?
Svar: Torkade fibrer av potatis.

Psst... Här hittar du våra bästa baktips för glutenfri bakning! Perfekt för dig som vill baka dina egna glutenfria bullar eller glutenfria bröd.