Laga glutenfri lasagne med Semper Lasagneplattor

Pasta & Pizza

Lär dig mer och glutenfria produkter!

Hur lyckas jag med lasagnen?

Svar: Gräddningstiden för lasagnen är mellan 40-45 minuter. Efter att lasagnen tagits ut ur ugnen är det bra om den får stå 10-12 minuter innan den läggs upp. Då tjocknar den till lite och pastan blir ytterligare något mjukare. För att lyckas behöver bechamelsåsen också vara relativt tunn. Det ska också vara flödigt med bechamel- och ex köttfärssås så att det finns mycket vätska för pastan att svälla i.


När jag kokar pasta så blir det geléaktigt och klumpigt. Vad gör jag för fel?

Svar: Att pastan kan upplevas ”geggig” beror på att den släpper ifrån sig mer stärkelse än vanlig pasta. Att en viss del av stärkelsen löses ut i vattnet vid kokning av pasta är ofrånkomligt men det är då extra viktigt att ha rikligt med vatten, betydligt mer än när man kokar ”vanlig” pasta. Vi rekommenderar 1 liter vatten till 100 g pasta. Det är även viktigt att vattnet kokar ordentligt innan du lägger ner pastan i vattnet i och med att pastan i sig kyler ned vattnet något. 


Innehåller pastan ägg?

Svar: Tagliatelle innehåller ägg. Övriga pastaprodukter innehåller inte ägg. Viktigt är dock att du alltid läser ingrediensförteckningen då receptförändringar kan förekomma.