Quinoa glutenfritt knäckebröd

Bäst före, ofta bra efter

Som konsument kan du lita på att Sempers glutenfria produkter har en bra kvalitet till bäst-före-datum. Ofta är de goda och fullt ätbara även efter det. Genom att titta, lukta och smaka kan du bedöma om livsmedlet är ätbart även efter att bäst-före-datumet har passerat.

En röd stämpel där det står "Often good after best before date".
Rostat bröd och smörgåsar med pålägg.

Ny märkning på våra glutenfria produkter

Med märkningen "often good after best before date" vill vi uppmuntra till att titta, lukta och smaka på våra livsmedel innan de slängs. Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida.

Några tips!

  • Mjukt bröd som ser bra ut och doftar gott, kan med fördel rostas eller värmas i ugn/mikro för att bli mjukare.
  • Knäckebröd som har blivit lite mjukt på grund av fukt kan rostas för att bli knaprigt igen.
Placeholder - byt ut bild

Hur vi på Semper arbetar med att minska matsvinnet

Vi på Semper arbetar aktivt med att minska matsvinnet – framför allt genom att minska risken för att det blir spill och kross i produktionslinjerna, men också genom att se till att produkter som befinner sig nära bäst-före-datum erbjuds till försäljning i kanaler som specialiserar sig på detta. Vi arbetar även med att ha en effektiv produktionsplanering, så att det inte blir onödigt svinn i uppstarts- och avslutningsperioden av produktionen samt ser till att svinn går till djurfoder och drivmedelsproduktion.