Knäckebageriet - Semper Glutenfritt

Knäckebageriet

Krispigt och gott sedan 1991.

I över 30 år har vi på Semper utvecklat knäckebröd. Glutenfritt, krispigt knäcke där kvalitet, tradition och nyskapande varit självklara ingredienser sedan starten.

Sempers bagare Jonas Rabo bakar glutenfritt i köket

Tradition & framåtanda

Med mästerbagare Jonas Rabo i spetsen testas och utvecklas nya knäckebrödsrecept i vårt provbageri på Semper för att sedan, med hjälp av våra erfarna bagare på Knäckebageriet, anpassa recepten till storskalig produktion. Jonas har lång erfarenhet av produktutveckling, kunskap om råvaror och nutrition och lägger stor vikt vid noggrant utvalda ingredienser som både gynnar produktens smak och är bra för hälsan.

Knäckebröd är trendigt och stort i Norden och finns i otroligt många smaker, men en del av min personliga smak kommer förstås också fram i de recept jag utvecklar.

Jonas fortsätter:
– Först och främst strävar jag efter att ta fram traditionella knäckebröd i glutenfri version. Nya smaker och trendiga ingredienser gör arbetet extra intressant. Eftersom jag är mån om att våra glutenfria knäckebröd också ska var nyttiga, väljer jag alltid noga ut ingredienser som ger både bra sammansättning av näringsämnen och en god smak.

– Våra konsumenter har idag bra kunskap om att vitaminer och mineraler är viktiga i kosten. För att Sempers knäckebröd ska ge ett lika bra tillskott av B-vitaminer och järn som vanligt knäckebröd, så är många av recepten berikade med dessa näringsämnen.

Sempers vision med Knäckebageriet är att erbjuda ett välbalanserat sortiment med hälsosamma knäckebröd av hög kvalitet för våra konsumenter. Utan att kompromissa med smaken!

Glutenfritt knäckebröd från Semper

Glutenfritt knäcke med många fördelar

  • 100 % har hög fiberhalt.
  • 83 % är utan tillsatt socker eller Låg sockerhalt.
  • 25 % har den uppskattade Nyckelhålsmärkningen.
  • 67 % är berikade med vitaminer och mineraler.
  • 92 % av våra knäckebröd är FODMAP-vänliga.
  • Alla våra produkter är framtagna enligt kvalitetsstandard för glutenfri produktion och certifierade av Svenska Celiakiförbudet.

           

Knäckebageriet Semper
Knäckebageriet i Korsnäs

Knäckebröd från Semper

Välj mellan hårda bröd i olika smaker – helt glutenfritt förstås!

 

 

Jonas avslöjar hemligheten bakom det mustiga Quinoaknäcket.