Skärbräda med glutenfritt formbröd bakat på Bread Mix
Baka bröd

Formbröd bakat på Bread Mix

Recensioner

(0 röster)

(0 röster)

Club sandwich, Croque monsieur, avokadotoast eller bara en gammal hederlig rostad macka med marmelad. Formbröd kan användas till så mycket. Med Semper Bread Mix kan du dessutom baka det själv, enkelt och med väldigt gott resultat. Om brödet inte går åt i ett nafs går det utmärkt att frysa.

  • Tillagningstid
    1 1/2 timme
  • Portioner
    2 bröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.

  2. Blanda ljummet vatten, smulad färsk jäst och olja. Tillsätt Semper Bread Mix. Vispa samman till en jämn smet i 1–2 minuter.

  3. Fördela degen i två smorda brödformar à cirka 1 liter.

  4. Pensla degen med 1/2 matsked olja blandad med 1 matsked vatten och låt jäsa i 35 minuter under bakduk.

  5. Sänk ugnen till 230 grader och sätt in bröden. Grädda i 35 minuter.

  6. Ta ur bröden ur formarna och låt svalna på galler utan bakduk innan de skärs upp. 

Används i receptet
Bread Mix från Semper Glutenfritt

BREAD MIX