Frukost med fröigt formbröd, kaffe, juice och ägg.
Baka bröd

Formbröd med frön på Bread Mix

Recensioner

(1 röster)

(1 röster)

Drömmen är ett gott frukostbröd, som ändå är lättbakat. Här har du det! Med hjälp av Bread Mix bakar du lätt två formbröd, som får läckert nötig smak av rostade frön på ytan. Saftigt och gott, och perfekt att rosta!

 • Tillagningstid
  1 1/2 timme
 • Portioner
  2 formbröd
 • Svårighetsgrad
  Lätt
Spara receptet

Gör så här

 1. Blanda olja, jäst och fingervarmt vatten i en skål.

 2. Tillsätt mixen till degvätskan, vispa snabbt ihop till en smet med elvisp.

 3. Fördela 1/2 tsk salt och 2 dl frön på ett smör- eller bakplåtspapper så att det täcker en rektangel på cirka 25 x 15 centimeter. Se till att ha långsidan av rektangeln mot dig.

 4. Ta hälften av degen i stora klickar och fördela på övre långhalvan av pappret ovanpå fröna. Jämna till ytan med en slickepott doppad i vatten. Ta tag i bortre sidan av pappret och lyft försiktigt så att degen rullar över på resten av fröna. Klappa lite på rullen så att fröna fastnar bra. För över degrullen till en smord brödform. Upprepa med resten av degen och gör ett bröd till.

 5. Sätt ugnen på 250 °C.

 6. Täck formarna med en bakduk och jäs cirka 40 minuter.

 7. Sätt in formarna mitt i ugnen och sänk ugnstemperaturen till 230 °C.

 8. Grädda cirka 35 minuter.

 9. Vält ut de färdiggräddade bröden på ett galler och låt svalna utan bakduk. Vänta med att skiva upp brödet tills det har svalnat.

  Tips! Brödet passar perfekt att skiva och frysa, sedan är det bara att stoppa ett par skivor direkt i brödrosten på morgonen.

Används i receptet
Bread Mix från Semper Glutenfritt

BREAD MIX