Glutenfri focaccia
Recensioner
(14 röster)
(14 röster)
Saftig, smakrik & glutenfri foccacia! Släng ihop en focaccia är busenkelt, speciellt med Semper Oat & Quinoa Bread Mix. Vår glutenfria focaccia både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Tryck in körsbärstomater eller urkärnade oliver i degen innan gräddning för variation.
Tillagningstid
1,5 timmePortioner
1 plåtSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 240°C.
Blanda jäst, salt och brödmix i en skål.
Tillsätt ljummet vatten (37°C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.
Forma till en kvadrat (25x25) på en bakplåt med bakplåtspapper. Ett tips är att använda blöta händer eller sked för att forma foccacian.
Låt jäsa i ca 35 min.
Gör 9 djupa hål i degen med ett blött finger. Pensla med olivolja, strö över havssalt och rosmarin (valfritt).
Baka i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills gyllene.
Tips! Variera focaccian - tillsätt urkärnade oliver och halverade körsbärstomater.