Glutenfri foccacia toppad med oliver, bakad med mix från Semper
Baka bröd

Glutenfri focaccia

Recensioner

(16 röster)

(16 röster)

Saftig, smakrik & glutenfri foccacia! Släng ihop en focaccia är busenkelt, speciellt med Semper Oat & Quinoa Bread Mix. Vår glutenfria focaccia både smakar ljuvligt och är enkel att göra. Tryck in körsbärstomater eller urkärnade oliver i degen innan gräddning för variation.

  • Tillagningstid
    1,5 timme
  • Portioner
    1 plåt
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240°C.

  2. Blanda jäst, salt och brödmix i en skål.

  3. Tillsätt ljummet vatten (37°C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.

  4. Forma till en kvadrat (25x25) på en bakplåt med bakplåtspapper. Ett tips är att använda blöta händer eller sked för att forma foccacian.

  5. Låt jäsa i ca 35 min.

  6. Gör 9 djupa hål i degen med ett blött finger. Pensla med olivolja, strö över havssalt och rosmarin (valfritt).

  7. Baka i den nedre delen av ugnen i 25-30 minuter tills gyllene.

    Tips! Variera focaccian - tillsätt urkärnade oliver och halverade körsbärstomater.

Används i receptet
Oat & Quinoa Bread Mix - en brödmix för bakning

OAT & QUINOA BREAD MIX