Glutenfri focaccia i långpanna
Recensioner
(25 röster)
(25 röster)
Saftig, smakrik och glutenfri foccacia! Enkelt recept på glutenfri focaccia som du smidigt bakar med glutenfri mix. Perfekt att bjuda på till såväl vardag som fest.
Tillagningstid
1,5 timmePortioner
1 plåtSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 240 grader.
Mät upp ljummet vatten i en skål, tillsätt jäst, olja, rosmarin och salt och blanda om.
Tillsätt mixen och arbeta till en jämn deg med elvisp med degkrokar eller i hushållsmaskin 2-3 min.
Klä en form med bakplåtspapper och pensla det med 1 1/2 msk olivolja. Kilcka ut degen ovanpå och jämna ut den till ca 25x25 cm. Tips! Doppa redskapet du jämnar ut med i kallt vatten.
Fördela ca 1 dl urkärnade oliver och 6 st halverade körsbärstomater över brödet och tryck fast dem i degen.Gör ca 9 st djupa hål i degen med ett blött finger.
Låt degen jäsa ca 25-35 min.
Ringla över eller pensla på ett par matskedar olivolja, strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda nederst i ugnen, ca 20-25 min tills skorpan är gyllenbrun.