Glutenfria frallor #65
Recensioner
(807 röster)
(807 röster)
När suget slår till efter hembakta frallor är det detta recept du ska använda dig av. Härligt mjuka och fluffiga, lätta att baka eftersom de inte kräver så många ingredienser. Vi vågar lova att dessa frallor snabbt blir en frukostfavorit, vem säger nej till glutenfria frallor som blir klara på en 1 timme?
Tillagningstid
60 minPortioner
10 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 230°C.
Mät upp ljummet vatten,jäst,olja och salt i en bunke. Rör om för att lösa upp jästen.
Tillsätt mixen i degvätskan.Arbeta degen i 4 min med elvisp eller köksmaskin med degkrok.
Låt degen vila ca 10 min.
Forma 10 frallor med blöta händer, ca 1 dl deg per fralla, och lägg på plåt med bakplåtspapper.Deg gjord av Mix blir lösare än Mix med fiber och det kan då vara lättare att föra över degen med slev och forma i 10 portioner direkt på plåten.
Låt frallorna jäsa i ca 25 min utan bakduk.
Snitta ett ytligt kryss på toppen av frallorna. Sikta ev lite mix eller potatismjöl på frallorna innan de gräddas.
Grädda frallorna gyllene i mitten av ugnen, ca 15 min.