Glutenfria frallor på en träbricka
Baka bröd

Glutenfria frallor

Recensioner

(783 röster)

(783 röster)

När suget slår till efter hembakta frallor är det detta recept du ska använda dig av. Härligt mjuka och fluffiga, lätta att baka eftersom de inte kräver så många ingredienser. Vi vågar lova att dessa frallor snabbt blir en frukostfavorit, vem säger nej till glutenfria frallor som blir klara på en 1 timme?

  • Tillagningstid
    60 min
  • Portioner
    10 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°C.

  2. Mät upp ljummet vatten i en bunke tillsammans med jäst och lös upp jästen.

  3. Tillsätt olja, salt och sedan Semper Mix med Fiber (spara 2 matskedar av mixen till utbaket). Arbeta degen i 5 minuter i en köksmaskin med degkrok.

  4. Forma 10 runda frallor med hjälp utav kallt vatten på händerna. Pudra sedan mjölet på frallorna.

  5. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk och snitta ev. med en liten och vass kniv.

  6. Baka brödet i mitten av ugnen tills frallorna har en fin gyllene färg, ca 15 minuter.

Används i receptet
Semper Mix med fiber, glutenfri mjölmix från Semper

MIX MED FIBER