Glutenfria fluffiga frallor
Recensioner
(821 röster)
(821 röster)
När suget slår till efter hembakta frallor är det detta recept du ska använda dig av. Härligt mjuka och fluffiga, lätta att baka eftersom de inte kräver så många ingredienser. Vi vågar lova att dessa frallor snabbt blir en frukostfavorit, vem säger nej till ett recept på glutenfri fralla som blir klar på en timme?
Tillagningstid
60 minPortioner
10 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 230°C.
Mät upp ljummet vatten, jäst, olja och salt i en bunke. Rör om för att lösa upp jästen.
Tillsätt mixen i degvätskan. Arbeta degen i 4 minuter med elvisp eller köksmaskin med degkrok.
Låt degen vila cirka 10 minuter.
Forma 10 frallor med blöta händer, cirka 1 dl deg per fralla, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Deg gjord på Mix blir lösare än deg gjord på Mix Fiber och det kan då vara lättare att föra över degen med slev och forma 10 frallor direkt på plåten.
Låt frallorna jäsa i cirka 25 minuter utan bakduk.
Snitta ett ytligt kryss på toppen av frallorna. Sikta eventuellt lite mix eller potatismjöl på frallorna innan de gräddas.
Grädda frallorna gyllene i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.