Glutenfria frukostbröd
Recensioner
(110 röster)
(110 röster)
Baka enkla frukostbröd med endast fyra ingredienser! Vill du lägga till fröer och kryddor så är det bara fantasin som sätter gränser. Frukostbröden passar även utmärkt som tillbehör till måltider, som matsäck eller som de är.
Tillagningstid
60 minPortioner
10 bullarSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 240°C.
Blanda jäst, salt och brödmix i en skål (spara 30 ml av mjölblandningen)
Tillsätt ljummet vatten (37° C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.
Låt degen vila i 5 minuter.
Tippa över degen på en mjölad yta och forma till 8-10 små bollar.
Tips! Blöt ner händerna för forma bröden lättare.
Överför till bakplåt med bakplåtspapper.
Täck med en bakduk och låt stå i 35 minuter. Pensla med vatten blandat med olja.
Tips! Toppa med glutenfri havre.
Baka bollarna i mitten av ugnen i ca 20 min.