Glutenfria ljusa frallor
Baka bröd

Glutenfria ljusa frallor

Recensioner

(154 röster)

(154 röster)

Nu är det dags att briljera med nybakade frallor – här är receptet på glutenfria frukostfrallor som förgyller din morgon. Välj att baka små ljusa frallor eller baguetter. Resultatet – ett saftigt bröd, krispigt på utsidan och härligt fluffigt på insidan. Så lyxa till det på morgonkvisten med detta recept. Blir det bröd över kan du enkelt frysa in dem.

  • Tillagningstid
    1 timme och 15 minuter
  • Portioner
    10 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°C.

  2. Blanda ut jästen i ljummet vatten, (mjölk om du använder FinMix) tillsätt salt, olja, pofiber och mixen O.B.S. spara 0,5 dl till utbakningen.

  3. Blanda i maskin med degkrok i 5 minuter tills du har en fin deg.

  4. Kavla ut degen på mjölat bakplåtspapper till ca 20-30cm och mjöla på toppen.

  5. Skär ut 10 rektangulära frallor och för över hela pappret med frallorna till en plåt.

  6. Låt jäsa i ca 30 minuter under en bakduk.

  7. Grädda frallorna i mitten av ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg, ca 15 minuter.

Används i receptet
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER