Glutenfria ljusa frallor
Baka bröd

Glutenfria ljusa frallor

Recensioner

(153 röster)

(153 röster)

Nu är det dags att briljera med nybakade frallor – här är receptet på glutenfria frukostfrallor som förgyller din morgon. Välj att baka små ljusa frallor eller baguetter. Resultatet – ett saftigt bröd, krispigt på utsidan och härligt fluffigt på insidan. Så lyxa till det på morgonkvisten med detta recept. Blir det bröd över kan du enkelt frysa in dem.

  • Tillagningstid
    1 timme och 15 minuter
  • Portioner
    10 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°C.

  2. Blanda ut jästen i ljummet vatten, tillsätt salt, olja, pofiber och Semper Mix.

  3. Blanda i maskin med degkrok i 5 minuter tills du har en fin deg.

  4. Kavla ut degen på mjölat bord och mjöla på toppen.

  5. Skär ut 10 rektangulära frallor och lägg på en plåt.

  6. Låt jäsa i ca 30 minuter under en bakduk.

  7. Grädda frallorna i ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg, ca 15 minuter.

Används i receptet
Semper Mix Glutenfri, glutenfri och ljus mjölmix

MIX GLUTENFRI

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER