Glutenfria ljusa frallor
Recensioner
(156 röster)
(156 röster)
Nu är det dags att briljera med nybakade frallor – här är receptet på glutenfria frukostfrallor som förgyller din morgon. Välj att baka små ljusa frallor eller baguetter. Resultatet – ett saftigt bröd, krispigt på utsidan och härligt fluffigt på insidan. Så lyxa till det på morgonkvisten med detta recept. Blir det bröd över kan du enkelt frysa in dem.
Tillagningstid
1 timme och 15 minuterPortioner
10 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 230°C.
Blanda ut jästen i ljummet vatten, (mjölk om du använder FinMix) tillsätt salt, olja, pofiber och mixen O.B.S. spara 0,5 dl till utbakningen.
Blanda i maskin med degkrok i 5 minuter tills du har en fin deg.
Kavla ut degen på mjölat bakplåtspapper till ca 20-30cm och mjöla på toppen.
Skär ut 10 rektangulära frallor och för över hela pappret med frallorna till en plåt.
Låt jäsa i ca 30 minuter under en bakduk.
Grädda frallorna i mitten av ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg, ca 15 minuter.