Glutenfria morotsfrallor med smör och sylt
Baka bröd

Glutenfria morotsfrallor

Recensioner

(40 röster)

(40 röster)

Ett saftigt och gott matbröd gjort på morot. Du kan välja mellan att göra ett helt glutenfritt morotsbröd eller goda små morotsfrallor. Oavsett så blir resultatet ljuvligt. Testa själv!

  • Tillagningstid
    45 minuter
  • Portioner
    20
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.

  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.

  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX