Glutenfria scones
Recensioner
(1090 röster)
(1090 röster)
Finns det något härligare än nybakade scones? Våra glutenfria scones är lätta att baka och att gilla! Allra godast är de ljumna med smör, eller med grädde och sylt. Perfekta till frukost eller till fikat!
Tillagningstid
25 minPortioner
2 st stora eller 8 st småSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Mät upp mjölmix,salt och bakpulver och finfördela smöret i blandningen.
Kör i matberedare en stund, alternativt nyp med fingrarna, så att smöret går in i mjölet.
Tillsätt kall mjölk (olika mängd beroende på mix) och blanda snabbt ihop till en deg i matberedare eller med en slev. Arbeta inte degen ytterligare.
Låt smeten vila ett par minuter.
Dela degen i två(alternativt i 8 delar). Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Forma med händer doppade i vatten, till runda kakor ca 16 cm i diameter för stora eller 8 cm för de små. Nagga med gaffel och med en kniv markeras ett kryss på de stora sconesen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 min tills de fått lite färg.
Pensla de varma sconesen med smält smör och låt svalna något under bakduk