Glutenfria skräddarkakor
Baka bröd

Glutenfria skräddarkakor

Recensioner

(35 röster)

(35 röster)

Här är vårt recept på perfekta skräddarkakor. Allra godast är de nybakade, gärna med en god ost och en krispig paprika på toppen. Perfekt till helgfrukosten.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    4 st
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Värm vatten och olja till ca 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt salt, brödkryddor och sirap. Arbeta in Pofiber och mjölmixen (spara lite till utbakning) ca 3 minuter med degkrokar, eller hushållsmaskin.

  3. Låt degen jäsa, ca 20 minuter.

  4. Arbeta ihop degen och dela den i 4 delar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka.

  5. Låt bröden jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225°C.

  6. Grädda i ugn, ca 20 minuter.

Används i receptet