Glutenfritt enkelt lantbröd #51
Recensioner
(429 röster)
(429 röster)
Glutenfritt, saftigt och med krispig skorpa! Baka ditt egna lantbröd snabbt och enkelt. Vårt luftiga, fristående, lättlagade lantbröd bakar du rätt upp och ner på en plåt. Toppa gärna med havregryn eller solroskärnor. Supergott att äta som det är, doppa i en god olivolja, till soppan eller varför inte göra varma mackor? Ett perfekt bröd helt enkelt.
Tillagningstid
1 timme och 30 minPortioner
2 brödSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung och mixen men spara 1/2 dl till utbakning.
Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg.
Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet.
Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter, sikta med resten utav mjölet och snitta degen med en liten vass kniv.
Baka bröden i mitten utav ugnen och sänk temperaturen till 230 grader när brödet åker in, baka i cirka 25 minuter.
Tips! Toppa brödet med t.ex. havregryn eller solroskärnor.