Glutenfritt formbröd
Recensioner
(146 röster)
(146 röster)
Är du på jakt efter ett lättbakat glutenfritt formbröd? Här är ett och gott bröd som bakas i avlånga formar.
Tillagningstid
1,5 timmarPortioner
2 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt på ugnen på 225°C.
Mät upp vatten, honung, rapsolja och salt i en bunke. Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.
Smörj två brödformar (ca 1,3 l) med matolja eller smör. Skopa över degen till formarna (degen ska vara lös). Jämna till ytan med en sked som doppats i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 35-40 minuter.
Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda i nertill i ugn ca 35 minuter.
Stjälp upp brödet på galler och låt svalna helt.