Baka bröd

Glutenfritt formbröd

Recensioner

(146 röster)

(146 röster)

Är du på jakt efter ett lättbakat glutenfritt formbröd? Här är ett och gott bröd som bakas i avlånga formar.

  • Tillagningstid
    1,5 timmar
  • Portioner
    2 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

  2. Mät upp vatten, honung, rapsolja och salt i en bunke. Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.

  3. Smörj två brödformar (ca 1,3 l) med matolja eller smör. Skopa över degen till formarna (degen ska vara lös). Jämna till ytan med en sked som doppats i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 35-40 minuter.

  4. Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda i nertill i ugn ca 35 minuter.

  5. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna helt.

Används i receptet
Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOVETE & TEFF MJÖL