Hembakat och glutenfritt formbröd
Baka bröd

Glutenfritt formbröd

Recensioner

(152 röster)

(152 röster)

Ett lättbakat och glutenfritt formbröd.

  • Tillagningstid
    1,5 timmar
  • Portioner
    1 formbröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

  2. Mät upp vatten, rapsolja och salt i en bunke. Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.

  3. Smörj en stor brödform med matolja eller smör. Skopa över degen till formaen (degen ska vara lös). Jämna till ytan med en sked som doppats i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 25 minuter.

  4. Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda nertill i ugn, ca 35 minuter.

  5. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna.