Glutenfritt formbröd
Recensioner
(159 röster)
(159 röster)
Ett lättbakat och glutenfritt formbröd.
Tillagningstid
1,5 timmarPortioner
1 formbrödSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt på ugnen på 225°C.
Mät upp vatten, rapsolja och salt i en bunke. Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.
Smörj en stor brödform med matolja eller smör. För över degen till formen med en slev och jämna till ytan med blöta händer eller en degskrapa som doppas i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 25 minuter.
Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda nertill i ugn, ca 35 minuter.
Stjälp upp brödet på galler och låt svalna.