Hembakat och glutenfritt formbröd
Baka bröd

Glutenfritt formbröd

Recensioner

(146 röster)

(146 röster)

Är du på jakt efter ett lättbakat och glutenfritt formbröd? Här är ett och gott bröd som bakas i avlånga formar.

  • Tillagningstid
    1,5 timmar
  • Portioner
    2 formbröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°C.

  2. Mät upp vatten, honung, rapsolja och salt i en bunke. Sätt till jästen och blanda om. Spara 1 msk mjölmix och sätt till resten i bunken. Arbeta till en jämn och smidig deg, gärna i degblandare, ca 3 minuter.

  3. Smörj två brödformar (ca 1,3 l) med matolja eller smör. Skopa över degen till formarna (degen ska vara lös). Jämna till ytan med en sked som doppats i vatten. Jäs till dubbel storlek, ca 35-40 minuter.

  4. Spraya eller pensla ytan med vatten och sikta sen lite mjöl över. Grädda i nertill i ugn, ca 35 minuter.

  5. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna.

Används i receptet
Bovete_Teff_Mjol_400x600

BOVETE & TEFF MJÖL