Hamburgerbröd med sesamfrön
Baka bröd

Glutenfritt hamburgerbröd

Recensioner

(346 röster)

(346 röster)

En god hamburgare startar alltid med ett gott bröd. Vi lovar att det är värt att baka sina egna glutenfria hamburgerbröd. Så här kommer vårt bidrag till en godare burgarvärld.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    16 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt vattnet och låt det bli ljummet, ca 37°C.

  2. Rör ut jäst och pofiber i degspadet. Tillsätt salt och arbeta in mjölmixen, spara 1 ½ dl till utbakning. Låt jäsa i ca 30 minuter.

  3. Arbeta ihop degen. Forma till hamburgerbröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bröden och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250°C.

  4. Pensla med varmt vatten, strö på sesamfrön.

  5. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

Används i receptet
Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER

Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX