Glutenfritt lingonbröd med ost och sylt
Baka bröd

Glutenfritt lingonbröd

Recensioner

(19 röster)

(19 röster)

Här är ett perfekt frukostbröd som lätt blir uppskattat. Enkelt att baka och som smakar ljuvligt. Vi äter det gärna med en god ost ovanpå.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    1 bröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Smula jästen och rör ut den i vattnet.

  2. Tillsätt salt, brödkryddor och fiberhusk och rör om.

  3. Låt blandningen svälla i 10 minuter.

  4. Tillsätt de övriga ingredienserna.

  5. Blanda till en deg och låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

  6. Knåda ihop degen och forma den till två runda bullar.

  7. Sätt ugnen på 200°C.

  8. Skär tre snitt i dem och låt jäsa ytterligare 15 minuter.

  9. Grädda i ca 25 minuter.

Används i receptet
Semper Mix med fiber, glutenfri mjölmix från Semper

MIX MED FIBER

Semper Havregryn, glutenfria havregryn på ren havre

HAVREGRYN