Glutenfritt morotsbröd, uppskuren limpa täckt med bakduk
Baka bröd

Glutenfritt morotsbröd

Recensioner

(61 röster)

(61 röster)

Ett saftigt morotsbröd som smakar utmärkt. Välj själv om du gör frallor eller limpa, oavsett smakar det ljuvligt. Servera med lagrad ost eller en god marmelad.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    20frallor / 2 små formbröd
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.

  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

    Formbröd: Dela upp degen i två smorda formar och jäs ca 30 min.

    Frallor: Forma degen till bollar med blöta händer,lägg ut på plåt med bakplåtspapper.Låt jäsa  övertäckta ca 10 min.Pudra lite mix över och gör ett ytligt kryss med vass kniv.

  5. Grädda i ugn, ca 30 minuter, formbröd

                           ca 10 min frallor

     

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX