Glutenfritt morotsbröd, uppskuren limpa täckt med bakduk
Baka bröd

Glutenfritt morotsbröd

Recensioner

(61 röster)

(61 röster)

Ett saftigt morotsbröd som smakar utmärkt. Välj själv om du gör småbröd eller limpa, oavsett smakar det ljuvligt. Servera med lagrad ost eller en god marmelad.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    20
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Värm vatten och olja till 37°C. Rör ut jästen i degspadet.

  2. Tillsätt morötter, boveteflingor, sirap och salt. Blanda i mjölmix och rör till en jämn smet.

  3. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 250°C.

  5. Arbeta ihop degen och klicka ut på plåt med bakplåtspapper. Degen ska vara lös. Låt jäsa övertäckta, ca 10 minuter.

  6. Grädda i ugn, ca 10 minuter.

    Tips! Receptet kan även användas för att göra en limpa.

Används i receptet
Semper Fin Mix, en glutenfri mjölmix

FIN MIX

Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX