Glutenfritt rödbetsbröd
Recensioner
(2 röster)
(2 röster)
Har du inte testat att göra rödbetsbröd än så är det dags! Med vårt glutenfria recept får du ett saftigt och vackert rödbetsbröd som kommer att skapa ha-begär. Vi toppar vårt med en dill-cream cheese.
Tillagningstid
45 minPortioner
1 brödSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Rengör rödbetorna, skala och låt torka på papper. Rosta betorna i ugnen i ca 40 min tills de är enkla att skära med kniv. Låt svalna och mixa i matberedare till en jämn puré.
Sätt ugnen på 175°C och klipp ett bakplåtspapper som passar brödformen.
Blanda de torra ingredienserna till brödet i en skål.
Blanda smör, ägg, mjölk och rödbetspuré i matberedare.
Tillsätt de torra ingredienserna och mixa till en jämn smet.
Blanda alla ingredienser till färskoströran i en skål.
Fördela 2/3 av rödbetssmeten i formen. Klicka ut färskoströran ovanpå röbetssmeten. Toppa med den sista tredjedelen av rödbetssmet.
Måla med en kniv i formen för att göra mönster och få fram den vita färskosten.
Låt stå i ugnen i ca 45-50 min.