Glutenfritt rostbröd
Recensioner
(277 röster)
(277 röster)
Baka ditt egna frasiga glutenfria rostbröd. Det här brödet är ett formbröd vilket gör att det passar perfekt som rostbröd. Resultatet blir ett krispigt toastbröd, ät som det är, rosta det eller smörstek det.
Tillagningstid
1 timmePortioner
1 brödSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 230 °C.
Blanda ljummet vatten med jäst i en bunke och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, salt och Mix med Fiber och blanda i en degblandare med degkrok i cirka 5 minuter tills allt är väl blandat.
Smörj och bröa en brödform, cirka 2,5 liter med Semper Pofiber, häll i smeten och toppa med Semper Pofiber.
Låt jäsa cirka 20 minuter och baka sedan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Tips! Det här brödet passar perfekt som rostbröd. Tillsätt 1 tsk brödkrydda för mer smak.