Hembakat och glutenfritt rostbröd i bakform
Baka bröd

Glutenfritt rostbröd

Recensioner

(268 röster)

(268 röster)

Baka ditt egna frasiga glutenfria rostbröd. Det här brödet är ett formbröd vilket gör att det passar perfekt som rostbröd. Resultatet blir ett krispigt toastbröd, ät som det är, rosta det eller smörstek det.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    1 bröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Blanda ljummet vatten med jäst i en bunke och rör om tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt olja, salt och Semper Mix med fiber och blanda i en degblandare med degkrok i cirka 5 minuter tills allt är väl blandat.

  4. Smörj och bröa en brödform, cirka 2,5 liter med Semper Pofiber, häll i smeten och toppa med Semper Pofiber.

  5. Låt jäsa cirka 20 minuter och baka sedan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

    Tips! Det här brödet passar perfekt som rostbröd. Tillsätt 1 tsk brödkrydda för mer smak.

Används i receptet
Semper Mix med fiber, glutenfri mjölmix från Semper

MIX MED FIBER