Glutenfritt stort bröd
Recensioner
(81 röster)
(81 röster)
Baka ett stort härligt saftigt glutenfritt bröd för hela familjen. Med vår nya brödmix behöver du bara tillsätta salt, vatten och olja. Resultatet? Ett stort saftigt bröd med god smak av havre. Glutenfritt hembakat bröd har aldrig smakat bättre!
Tillagningstid
1 tim 20 minPortioner
1 brödSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 240°C.
Blanda jäst, salt och brödmix i en skål (spara 30 ml av mjölblandningen).
Tips! Blanda i fröer och kryddor som du gillar!
Tillsätt ljummet vatten (37° C). Blanda med degkrok i 1 min. Tillsätt olja och fortsätt att blanda i 3-4 min.
Låt degen vila i 5 min.
Tippa över degen på en mjölad yta och forma till en boll.
Överför till bakplåt med bakplåtspapper.
Pensla generöst med vatten blandat med olja. Skydda med plastfilm och låt stå i 35 min.
Baka brödet i ugnens nedre del, 35 min. Låt svalna under en bakduk.