Grova och glutenfria frallor bakade med Semper Grov Mix
Baka bröd

Grova glutenfria frallor

Recensioner

(645 röster)

(645 röster)

Förgyll din frukost med våra grova, glutenfria frallor med honung. Vill du göra världens godaste frallor? Ett tips är att testa att blanda i lite hackade nötter eller frön i degen. Med dessa glutenfria frallor kommer du garanterat att göra succé vid frukostbordet.

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Portioner
    10 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°C.

  2. Tillsätt ljummet vatten och jäst i en bunke och rör om tills jästen har löst sig.

  3. Tillsätt salt, olja, honung och Semper Grov Mix och arbeta i maskin med degkrok i ca 4 minuter tills allt är väl blandat.

  4. Klicka ut till ca 10 frallor på plåten med en slev. Forma med blöta händer vid behov.

  5. Låt frallorna jäsa i ca 25 minuter och pudra sedan på det sparade mjölet.

  6. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills frallorna fått fin färg.

    Tips! För variation – blanda i lite hackade nötter eller frön i degen.

Används i receptet
Semper Grov Mix, glutenfri och grov mjölmix

GROV MIX