Grova glutenfria frallor
Recensioner
(695 röster)
(695 röster)
Förgyll din frukost med våra grova, glutenfria frallor med honung. Vill du göra världens godaste frallor? Ett tips är att testa att blanda i lite hackade nötter eller frön i degen. Med dessa glutenfria frallor kommer du garanterat att göra succé vid frukostbordet.
Tillagningstid
1 timmePortioner
10 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 230°C.
Tillsätt ljummet vatten och jäst i en bunke och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt salt, olja, honung och Semper Grov Mix och arbeta i maskin med degkrok i ca 4 minuter tills allt är väl blandat.
Klicka ut till ca 10 frallor på plåten med en slev. Forma med blöta händer vid behov.
Låt frallorna jäsa i ca 25 minuter och pudra sedan på det sparade mjölet.
Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills frallorna fått fin färg.
Tips! För variation – blanda i lite hackade nötter eller frön i degen.