Mörk brödlimpa bakad på Semper Bread Mix.
Baka bröd

Mörk brödlimpa på Bread Mix

Recensioner

(0 röster)

(0 röster)

Det här är ett bröd för brödälskare, baserat på Semper Bread Mix. En nyttig och mustig mörk brödlimpa med en aning sötma, som smakar som ett riktigt bröd ska smaka. Och dessutom ingen jästid!

  • Tillagningstid
    1 3/4 timme plus tid att svalna
  • Portioner
    1 formbröd
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °C.

  2. Spara undan 1/2 matsked av mixen. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål.

  3. Mät upp vatten, olja, äppelcidervinäger och sirap i en skål, blanda.

  4. Tillsätt till de torra ingredienserna till vätskan och vispa snabbt ihop till en smet med elvisp. Blanda eventuellt i frysta lingon.

  5. Smörj en stor brödform, cirka 1 1/2 liter, eller två mindre och pudra lite mjölmix i formen. Fördela smeten i formen och strö lite mjölmix över ytan.

  6. Grädda långt ner i ugnen cirka 1 1/41 1/2 timme.

  7. Prova med sticka att brödet är färdigbakat.

  8. Låt brödet svalna invirat i bakduk på ett galler cirka 2 timmar innan det kan skivas.

    Tips Testa gärna att variera med hackade nötter eller torkad frukt.

Används i receptet
Bread Mix från Semper Glutenfritt

BREAD MIX

Havregryn 500 gram från Semper Glutenfritt

HAVREGRYN