Valnötsbröd med fikon
Baka bröd

Valnötsbröd med fikon på Bread Mix

Recensioner

(0 röster)

(0 röster)

Ett paket Bread Mix förvandlas lätt till ett lyxigt bröd när du tillsätter valnötter och fikon i degen. Svårare än så är det inte att framstå som proffsbagare! Brödet är lika gott till middagen som till en mysig brunch.

  • Tillagningstid
    1 1/2 timme
  • Portioner
    1 stort bröd eller 2 mindre
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Skär fikonen i tärningar, cirka 8 bitar vardera. Dela valnötterna grovt, i cirka fyra delar.

  2. Blanda olja, jäst, salt och vatten i en skål.

  3. Spara undan 1/2 msk av Bread Mix och tillsätt resterande mix i degvätskan, vispa snabbt ihop till en smet med elvisp.

  4. Blanda ner delade fikon och valnötter.

  5. För två bröd: Ta upp stora klickar av degen och fördela till två avlånga bröd cirka 25 x 8 centimeter, på plåt med bakplåtspapper. Jämna till ytan med en slickepott doppad i vatten.

    För ett stort bröd: För över smeten till en smord oval ungsform (cirka 27 x 19 centimeter). Jämna till ytan med en slickepott doppad i vatten. 

  6. Pudra lite Bread Mix över ytan och klappa fast den eller strö över lite sesamfrön.

  7. Sätt ugnen på 250 °C.

  8. Täck plåten med en bakduk och jäs 40–50 minuter.

  9. Gör eventuellt några snitt i ytan. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk ugnstemperaturen till 230 °C.

  10. Grädda mindre bröd i cirka 35 minuter och det större brödet i cirka 50 minuter.

  11. Låt svalna något utan bakduk innan brödet skivas.

    Tips! Förvara brödet i en brödlåda eller under en bakduk så behåller det sin härliga skorpa.

Används i receptet
Bread Mix från Semper Glutenfritt

BREAD MIX