Valnötsbröd med fikon på Bread Mix
Recensioner
(0 röster)
(0 röster)
Ett paket Bread Mix förvandlas lätt till ett lyxigt bröd när du tillsätter valnötter och fikon i degen. Svårare än så är det inte att framstå som proffsbagare! Brödet är lika gott till middagen som till en mysig brunch.
Tillagningstid
1 1/2 timmePortioner
1 stort bröd eller 2 mindreSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Skär fikonen i tärningar, cirka 8 bitar vardera. Dela valnötterna grovt, i cirka fyra delar.
Blanda olja, jäst, salt och vatten i en skål.
Spara undan 1/2 msk av Bread Mix och tillsätt resterande mix i degvätskan, vispa snabbt ihop till en smet med elvisp.
Blanda ner delade fikon och valnötter.
För två bröd: Ta upp stora klickar av degen och fördela till två avlånga bröd cirka 25 x 8 centimeter, på plåt med bakplåtspapper. Jämna till ytan med en slickepott doppad i vatten.
För ett stort bröd: För över smeten till en smord oval ungsform (cirka 27 x 19 centimeter). Jämna till ytan med en slickepott doppad i vatten.
Pudra lite Bread Mix över ytan och klappa fast den eller strö över lite sesamfrön.
Sätt ugnen på 250 °C.
Täck plåten med en bakduk och jäs 40–50 minuter.
Gör eventuellt några snitt i ytan. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk ugnstemperaturen till 230 °C.
Grädda mindre bröd i cirka 35 minuter och det större brödet i cirka 50 minuter.
Låt svalna något utan bakduk innan brödet skivas.
Tips! Förvara brödet i en brödlåda eller under en bakduk så behåller det sin härliga skorpa.