Glutenfria bovetevåfflor toppade med grädde, sylt och bär
Enkla maträtter

Bovetevåfflor

Recensioner

(76 röster)

(76 röster)

Servera frasiga glutenfria bovetevåfflor med klassikern grädde och sylt, eller varför inte prova färsk frukt och jordnötssmör för god variation.

  • Tillagningstid
    20 min
  • Portioner
    ca 6 st
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Blanda mjölmix, bakpulver och salt i en skål.

  2. Tillsätt mjölk och vispa snabbt i ca 1 minut (helst med elvisp). Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.

  3. Tillsätt rapsolja och smält smör. Blanda.

  4. Värm upp våffeljärnet och pensla med lite matolja. Smeten är ganska fast och fördelas lättast på våffeljärnet med ett decilitermått.

    Tips! Smaksätt med 1 msk socker och 1½ msk vaniljsocker.