Glutenfri ädelostpaj
Recensioner
(48 röster)
(48 röster)
Det här är en riktigt smakrik paj. Beroende på vilken typ av ädelost du väljer kan du bestämma hur smakrik du vill ha din paj. Ett enkelt recept som fungerar både som lunch, middag, på buffébordet eller som tillbehör till kräftskivan. För extra lyx kan du toppa med ruccola, färska tomater och proscuitto.
Tillagningstid
1 timmePortioner
6 bitarSvårighetsgrad
Lätt
Pajbotten
Sätt ugnen på 225°C och börja med pajdegen.
Blanda havregryn och mixen. Arbeta in smör och vatten till en deg.
Tryck ut degen i en smord pajform (ca 24 cm i diameter).
Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 200°C.
Fyllning
Vispa samman ägg, mjölk och krydda efter tycke och smak.
Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25–30 minuter.