Glutenfri falafel
Recensioner
(34 röster)
(34 röster)
En god falafel är oslagbart! Vi serverar vår glutenfria falafel med en fräsch sallad, sötpotatis i ugn och paprikaröra.
Tillagningstid
45 minPortioner
2Svårighetsgrad
Mellan
Gör så här
Falafel:
- Mixa kikärtorna i en matberedare.Tillsätt pressad vitlök och hackad lök. Mixa tills blandningen är grovhackad.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
- Forma smeten till bollar eller biffar i valfri storlek. Rulla i sesamfrön.
- Stek falafeln i stekpanna i några minuter eller tillaga i ugn, 180°C i 20 minuter (tills de är gyllenbruna).
Sötpotatis:
- Sätt ugnen på 180°C
- Skär sötpotatisen i önskad form.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och olja ordentligt.
- Pudra sötpotatisen med pofiber och toppa med flingsalt.
- Låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter till önskad konsistens.
Paprikaröra:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rosta paprikorna hela, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt vila. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.
- Mixa med olivolja till slät kräm.
- Hacka valnötter och persilja och blanda samman. Smaka av med paprikapulver, citronjuice, salt och peppar.
Servering:
Servera falafeln med en sallad på gröna bladgrönsaker, tomater och örtkryddor tillsammans med sötpotatis och paprikaröra.