Glutenfri falafel med sötpotatispommes och dip
Fest

Glutenfri falafel

Recensioner

(34 röster)

(34 röster)

En god falafel är oslagbart! Vi serverar vår glutenfria falafel med en fräsch sallad, sötpotatis i ugn och paprikaröra.

  • Tillagningstid
    45 min
  • Portioner
    2
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Falafel:

    • Mixa kikärtorna i en matberedare.Tillsätt pressad vitlök och hackad lök. Mixa tills blandningen är grovhackad.
    • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
    • Forma smeten till bollar eller biffar i valfri storlek. Rulla i sesamfrön.
    • Stek falafeln i stekpanna i några minuter eller tillaga i ugn, 180°C i 20 minuter (tills de är gyllenbruna).

  2. Sötpotatis:

    • Sätt ugnen på 180°C
    • Skär sötpotatisen i önskad form.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och olja ordentligt.
    • Pudra sötpotatisen med pofiber och toppa med flingsalt.
    • Låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter till önskad konsistens.

  3. Paprikaröra:

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Rosta paprikorna hela, ca 15 minuter, tills de är mjuka. Låt vila. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset.
    • Mixa med olivolja till slät kräm.
    • Hacka valnötter och persilja och blanda samman. Smaka av med paprikapulver, citronjuice, salt och peppar.

  4. Servering:

    Servera falafeln med en sallad på gröna bladgrönsaker, tomater och örtkryddor tillsammans med sötpotatis och paprikaröra.

Används i receptet
Mix från Semper Glutenfritt

MIX

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER