Glutenfritt bröd från Semper med pocherat ägg och avokado
Enkla maträtter

Glutenfri grillad smörgås

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

Prova vårt recept på glutenfri smörgås med avokado och pocherat ägg! Den här grillade smörgåsen innehåller allt som får det att vattnas i munnen, avokado, pocherat ägg, tomater och chiliflakes med mera. Ni måste testa denna!

  • Tillagningstid
    25 min
  • Portioner
    4
  • Svårighetsgrad
    Mellan
Spara receptet

Gör så här

  1. Börja med att pochera äggen:

    1. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt.
    2. Knäck ett ägg i en kopp.
    3. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden.
    4. Låt ägget ligga i vattnet ett tag. Ta upp ägget med en hålslev, gulan ska vara lite krämig i konsistensen.

  2. Lägg tomaterna i en stekpanna med lite olivolja och rosta/stek på dem hastigt.

  3. Lägg ut de grillade brödskivorna på en skärbräda, lägg på en halv avokado på varje, mosa med gaffel. Lägg på ägget, tomat och strö på chiliflakes och krasse. Sist salta, peppra och ringla på lite olivolja.

Används i receptet
Semper Toasty Vit, glutenfritt rostbröd med vallmofrön

TOASTY VIT