Glutenfri italiensk pizza
Recensioner
(1089 röster)
(1089 röster)
Det finns inget godare än en hembakad glutenfri pizza. Klassiska smaker i fin harmoni. Passar perfekt med rödrutig duk, levande ljus, smäktande dragspelsmusik och en riktigt god och krispig sallad.
Tillagningstid
45 minPortioner
2 stSvårighetsgrad
Lätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölmixen och Pofiber och blanda. Använd gärna degkrok och arbeta till en jämn deg.
Låt degen jäsa i ca 15 minuter.
Dela degen i två delar, tryck ut dem på ett bakplåtspapper, använd lite mix till utbakningen och kavla dem till ca 20 cm diameter, vik in kanten dubbelt ca 1 cm.
Fördela toppingen (förutom parmaskinka och ruccola) över bottnarna och strö över osten.
Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Toppa med parmaskinka och ruccola.