Glutenfri mozarellamacka
Enkla maträtter

Glutenfri mozarellamacka

Recensioner

(3 röster)

(3 röster)

En riktigt fräsch macka med mozarella och avokado. En matigare macka som passar bra till lunch eller till picknicken. Riktigt god!

  • Tillagningstid
    10 min
  • Portioner
    4
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Börja med att skiva mozzarellan och avokado i tunna skivor.

  2. Lägg ut brödskivorna på en skärbräda och bre ett tunt lager färskost på skivorna. Lägg sedan hälften av salladen på 4 av skivorna.

  3. Lägg ut den skivad mozzarellan, avokadon och strö över lite chili, örtsalt och svartpeppar. 

  4. Fördela sedan solrosskotten och resten av salladen och toppa med de brödskivorna. Pressa samman något.

    Tips! Slå in mackan i smörgåspapper och dela den på hälften med en vass kniv. 

Används i receptet
Semper Mörkt med fullkorn, glutenfritt fullkornsbröd med frön

MÖRKT MED FULLKORN